Fiolas

Doğanın Şifalı Bitkileri Serisi I

Doğanın şifalı niteliklerinin öne çıktığı bitkilerle tanışın.

Okaliptüs

Avustralya’da sıcak yaz günlerinde havayı okaliptus kokusu sarar. Okaliptüsun 680’den fazla türünün doğal yetişme ortamı bu kıtadır. Eğri büğrü çalılardan devasa ağaçlara kadar okaliptüsun çeşitli türleri, Avustralya bitki örtüsünün dörtte üçünü kaplar. Peki okaliptüsun faydaları nelerdir?

Okaliptüs bitkisi Mersingiller ailesine ait. Geleneksel olarak birçok hastalığa iyi geldiği bilinen okaliptüs, cilt bakımındaki faydaları ile de öne çıkıyor.

Okaliptüsün faydaları:

Cildi Onarır

Okaliptüs yağı ve kremleri cildi onararak cildin yenilenmesini destekliyor. Cilt kusurları olanlar ve cildinde yara izi görünümleri olanlar için okaliptüs merhemleri önerilir.

Cildi Arındırır

Doğal okaliptüs otu, ciltteki yağ ve kiri arındırarak cildin daha temiz görünmesini sağlıyor. Antiseptik özelliği olan okaliptüs, ciltteki iltihaplı olan bölgeleri iyileştirmeyi ve arındırmayı hedefler.

Aromaterapik Etki

Kokusuyla vücudu zinde tutar ve yorgunluğu alır.

Konjac Mannan

Konja bitkisi Japonlara özgü lifden zengin bir bitkidir. Özellikle Doğu Asya ülkelerinde yetiştirilen ve yüzyıllardır kullanılan bir bitkidir. Patatese benzeyen bir yapısı vardır. Genel olarak Doğu Asya’da yaygın olarak bulunmaktadır. Bu bölgede yaşayan insanlar tarafından yıllardır kullanılmaktadır.

Cildi Temizler

Konja bitkisi özellikle cilt sağlığı ve temizliğinde kullanılmaktadır. Konja bitkisi kökü içeren bakım ürünleri alkali bakımından zengin olup akne oluşumu ve kırışıklıkları önlemede etkilidir.

Nem Depolar

Suyu emme ve depolama kapasitesinin yanı sıra konjak, birçok vitamin, mineral ve eser elementin yanı sıra değerli lipidler ve proteinlerin kaynağıdır.

Hyaluronik Asit

Doğal yapıları nedeniyle konjac mannan solüsyonları sadece hyaluronik asit ile eşleşmekle kalmaz, aynı zamanda cilt üzerinde ipeksi bir nem filmi bırakır ve aynı zamanda ucuz jelleştirici ajanlar olarak kullanılabilir.

Salikornia (Deniz Börülcesi)

Deniz börülcesi ıspanak ailesine ait olan bir doğal bitki kaynağıdır. Denizde meydana gelen gelgitler sebebiyle en tuzlu yiyecek olarak bilinen deniz börülcesi, halk arasında kurşun otu ya da tuzlu ot şeklinde bilinmektedir.

Zengin Vitamin & Mineral Kaynağı

Zengin vitamin ve mineral kaynağı ile beraber deniz börülcesi en önemli doğal bitkiler içerisinde yer almaktadır.

Deniz börülcesi özellikle sodyum iyot, magnezyum, demir, gibi mineraller, A, B12, C vitaminleri ve lif bakımından oldukça zengindir. Deniz börülcesi tuzlu sularda yetiştiği için tüm minerallerin en saf halini deniz suyundan alır ve dolayısıyla da mineral bakımından vücuda çok faydalıdır.

Antioksidan 

Önemli oranda antioksidan içerir.

Hızlı İyileştirme

En önemli özelliklerinden biri tuz barındırdığı için, vücudun farklı bölgelerinde yer alan yaraların kısa sürede iyileşmesine fırsat vermektedir.