Fiolas

Dünya İşitme Engelliler Haftası

Destek, dayanışma, farkındalık ve yardımlaşma Fiolas olarak temel değerlerimizin başında gelir.

Yaşadığımız çağın en güçlü özelliğinin empati yapabilme olduğuna inanıyor, holistik güzellik anlayışı ile çıktığımız bu yolda hayatın her alanının birbirini tamamlayan bir bütün olduğu ve geleceğe nasıl daha sağlıklı nesiller bırakabiliriz sorusunun öneminin bilinciyle çevreye ve insan sağlığına zarar vermeyen ürünler üretiyoruz. 23-29 Eylül tarihleri arasında kutlanan Dünya İşitme Engelliler Haftası’nda birbirini destekleyen bir dünya için neler yapabilirizi daha yakından inceleyelim. Dünya Sağlık Örgütü’nün verileri dünya genelinde 466 milyon işitme engeline sahip insanın yaşadığını, 34 milyonunun ise 15 yaşının altındaki çocukların oluşturduğunu gösteriyor. Ve sadece %10’u işitme cihazına sahip.
Erken Teşhisin Önemi
Genetik kökenli bir hastalık olmasının yanı sıra kronik kulak enfeksiyonları, sürekli kullanılan bazı ilaçlar, maruz kalınan aşırı yüksek ses ve belli hastalıkların neden olduğu işitme kaybında erken teşhis her hastalıkta olduğu gibi oldukça önemli. Burada dikkat çekilmesi gereken önemli noktalardan biri dünya genelinde tahmini olarak her bebekten 5’inin işitme sorununa sahip olduğu ve erken teşhisle %60’ının önlenebilir olduğu.
Aynı Hayatın Üyeleri
DSÖ rehabilitasyon, eğitim ve gerekli olanaklar sağlandığında işitme engeline sahip kişilerin yaşamlarının daha kolay olabileceğini belirtiyor. İşitme engeline sahip kişilerin yaşadığı en büyük problemlerin başında diğer insanlarla olan ilişkilerinde
yaşadığı sorunlar geliyor. Bu noktada işaret dili eğitimlerinin yaygınlaştırılması işitme engeline sahip bireylerine destek olması adına neler yapabiliriz sorusunun ilk cevabı oluyor. İkinci Sırada ise ebeveynler olarak hem kendi çocuğumuzda hem de yakın çevremizde farkındalık kazanarak ilk doğdukları andan bebekler üzerinde daha dikkatli ve farkında olarak yaklaşmak. Toplumda sıkça görülen zorbalık sınıfında kabul edilen dışlayıcı söylemlerin ortadan kalkması için bu konuya bakış açımızı değiştirmek ve yetiştirdiğimiz nesilde de buna önem vermemiz gerekir. Hayatta bazı kişilerin zorluk çektiği noktalarda kendimizi üst ve ayrıcalıklı görmeden aynı yaşamı paylaşabilmek için destek olmak herkesin hayatını olumlu yönde değiştirecektir.
Daha Sağlıklı Nesiller İçin
Holistik bakış insanı bir makina olarak gören ve bir bu makina işleyişinde bir aksaklık olduğunda sadece parçaya odaklanan modern yaklaşımı genişleterek hayatın her alanının her bir parçasıyla bütün olarak bağlantılı olduğunu ve sadece problemin başladığı noktaya odaklanmanın yanı sıra her bir bireyin yaşam şekline yakından tanıklık edilmesi gerektiğini savunur. Stresten sulağınızın çınlaması durumunda sadece bir kulak damlasının sizi iyileştiremeyeceği gibi, kalp damar sorunu yaşayan kişilerin tıbbi ilaç desteğinin yanı sıra sosyal yaşamında değişiklikler gerektirdiğini de hatırlamamız gerektiğini söylüyor.  Tam bu noktada kullandığımız tüm kozmetik grubu ürünlerinin uzun raf ömrüne ve ucuz maliyete sahip olmasının bedelini maalesef yaşamımızda hastalıklarla ve çevre sorunlarıyla ödüyoruz.Fiolas olarak doğanın gücünden her bir detayın çevreye ve insan sağlığına zarar vermemesine özellikle dikkat ediyoruz, bugün yaşam tarzımızda yaptığımız değişikliklerin gelecek nesilleri olumlu yönde etkileyeceğine inanıyor, holistik  güzelliğin Türkiye’deki öncüsü olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz!